Bloggeren på Drangsvann

Benestadheia74; Tomt på Drangsvann med utsikt;

En blogg om å bygge et sted å leve

Er du nysgjerrig på om Drangsvann er noe for deg? Lurer du på hvordan det ville være å kjøpe og få bygget en prosjektert bolig? Da kan det hende at denne bloggen er noe for deg. For i denne bloggen skal jeg ta deg med på reisen i byggingen av vår prosjekterte bolig på nettopp Drangsvann. Gjennom vår historie kan du få en sniktitt på hva det kan være lurt å tenke igjennom og hvilke ulike fasetter et slikt prosjekt kan ha. Jeg har aldri vært med på å bygge bolig før, så jeg er spent på hvordan dette ender og hva vi skal gjennom. Vil det gå bra? Det tror jeg. Og jeg håper vi klarer å være tro til vår visjon om å bygge et sted å leve, og ikke bare bo. Jeg har festet setebeltet og er klar for reisen. Er du?

IMG 3400

Hjem er jeg?

Tja.... Egentlig er det vel ikke meg du er så interessert i, men hvordan det er å bygge en prosjektert bolig, med mindre du allerede er en venn eller er i min familie. Jeg kunne altså være omtrent "hvem som helst", og det er helt OK for meg. Men, skal du vite det, så er jeg Merete, og jeg er ei blid og energirik dame på 44 år :-) Jeg er gift med James, og sammen har vi datteren vår, Eline. På dagtid stortrives jeg med å jobbe for verdens beste iskremprodusent, mens kveldene går med til trening, turer, kvalitetstid med familien samt en hel masse andre spennende prosjekter og engasjementer og enda mer jobbing. Jeg har alltid en masse jern i ilden, og er forbausende interessert i det meste. Jeg lar meg lett rive med! I den lille familien vår prøver vi å ha fokus på det ekte, det ærlige og det nære. Vi setter pris på naturen, tradisjoner og ekte håndverk og vi prøver å fylle tiden vår med mest mulig gode opplevelser sammen. Bloggen skal derfor holde en jordnær, hverdagslig og ærlig tone.

Skriblerier

 • IMG 8809

  Norges hyggeligste rørlegger

  Det er vel ingen sak å oppdage en skade på speilskapet når man har Norges hyggeligste rørlegger!? I forkant hadde vi forberedt en liten morsom overraskelse ;-)

  3. mars 2022

 • IMG 7431

  Besøk på salgskontoret like før jul

  Drømmer du om et splitter nytt hus og et godt, trygt nabolag i grønne omgivelser? Da er kanskje Drangsvann noe for deg. Jeg vil gjerne ha gode naboer, og tenkte derfor jeg skulle ta turen innom Øyvind på salgskontoret slik at du kan få høre om dette er noe for deg og din familie. Samtidig var jeg spent på å høre jeg også, for det var lenge siden jeg hørte siste update om hvilke planer de hadde.

  25. februar 2022

 • IMG 8584

  Ny status - takplater og utsikt

  Nå har det gått litt tid - men er vi ferdig innflytta? Langt ifra. Men her kan du få en liten status, og som dere vil se er det stadig vekk noe på gang her. På hugget nå er Nico Blikk AS

  8. februar 2022

 • IMG 8401

  Protokoll - Hva er det?

  På overtakelsesdagen går man gjennom en protokoll. I denne videosnutten kan du høre Moncia fra BOH forklare hva det er :-)

  23. januar 2022

 • IMG 7664

  Flyttebilen kommer!

  Det er ikke bare når man skal flytte ut at man bør være litt organisert. Også innflytting krever sin planleggingssjef. I dette lille innlegget viser og forteller jeg litt fra innflyttingen da APR kom med flyttelasset vårt like før jul.

  27. desember 2021

 • IMG 1224

  Overtakelse!

  Dagen har kommet! Det er ikke mange som kan skryte på seg å bygge en 3 etasjers bolig med garasje på under et halv år! Men det kan BOH! I dette innlegget kan dere se en glad filmsnutt og bilder fra overtakelsen, mens mer informasjon fra overtakelsen kommer etterhvert :-)

  21. desember 2021

 • IMG 7486

  Malermesterne er på plass!

  Det er noe magisk og tilfredsstillende med maling. Maling har evnen til å trylle om et rom til å gi et helt annet inntrykk med bare penselstrøk. Mal AS har ansvaret for sparkling og maling hos oss, og 28 november var vi innom for å se utviklingen.

  19. desember 2021

 • Fasade Kristiansand Skilt Dag

  Endelig! Tegnetime!

  Hjertet av et hus er der de daglige samtalene og samværet foregår - på kjøkkenet! Disse små hverdags-øyeblikkene er noe av det aller viktigste for oss. I dette innlegget har jeg endelig klart å summe meg til å få ferdig filmen fra mitt besøk til Strai kjøkken på Avenyen, og jeg tror du vil finne resultatet interessant ;-)

  4. desember 2021

 • IMG 7330

  Goodbye + Velkommen inn!

  Puh! Det er vemodig å avslutte et godt forhold. Det er ikke annet å si. Spesielt når det har vart i over 9 år. I forrige uke overlot vi nemlig boligen vår på Lund til nye eiere, og med det var et kapittel over. Hele oppveksten til Eline har vi bodd der og skapt gode minner. Men nå skal det skrives nye historier og vi ser fremover!

  22. november 2021

 • IMG 7193

  En innholdsrik uke!

  Denne uka har vært busy. Mandag var jeg innom boligen for dialog med rørlegger Sindre, tirsdag utflytting, torsdag gjennomgang med elektriker Odd André.

  14. november 2021

 • IMG 7162

  Utflytting med APR flyttebyrå

  Tirsdag var en dag vi har planlagt en god stund. Vi har jobbet i månedsvis med nedpakking og bortkjøring av diverse eiendeler, men enda gjensto de største og tyngste møblene. Og siden vi allerede var ganske slitne, fant vi ut at den beste løsningen for oss var å booke et flyttebyrå. Jeg fant flyttebyrået APR på Google, og jeg var storfornøyd da jeg oppdaget at de også tilbød mellomlagring.

  13. november 2021

 • 23 Oktober 2

  Status 23 oktober

  Ny helg, men denne gangen er min storebror på besøk og jeg er spent på om han synes vi har gjort et godt valg.

  23. oktober 2021

 • IMG 6608

  Rørene er lagt!

  Nå er det en stund siden vi har vært oppe i Benestadheia, så nå er vi spente på fremdriften!

  26. september 2021

 • IMG 5997

  Tilvalg til besvær eller tilvalg til lettelse?

  Tilvalg er ikke et ord jeg kjente til før nå. Det er et ord du må kjenne til. Tilvalg handler om de valgene du gjør etter at du har signert kontrakten din. Det skal være noe gøy, men pass på at du vet om det på forhånd!

  13. september 2021

 • IMG 6354

  Vi besøker Modena for fliser

  Så er turen kommet til å se på fliser. Det er Modena som står for flisene i vår bolig, så da jeg mottar mail fra Erik om vi vil se flisene som er inkludert, blir jeg naturligvis nysgjerrig. Klart jeg vil se!

  10. september 2021

 • IMG 6288

  Første besøk til Bademiljø i Vennesla

  Det er mulig du liker akkurat det som er valgt for badet ditt, men som regel kan det likevel være greit å være helt sikker. I dag tok vi turen til Badmiljø i Vennesla for å treffe Cathrine

  9. september 2021

 • IMG 6271

  Svipptur til Benestadheia!

  I dag var vi i området og tenkte vi skulle stikke innom og se om det hadde skjedd noe på tomten. Og det hadde det :-)

  5. september 2021

 • IMG 6202

  Første besøk til Lund Elektro

  Nå er tiden kommet til å besøke Lund Elektro for å diskutere elektriske punkter. Før vi kom til avtalen fikk vi tilsendt en skisse på hva som allerede lå i avtalen.

  2. september 2021

 • IMG 6770

  En blogg for en ny bydel

  Jeg - en blogger? Det hadde jeg aldri trodd! Jeg synes jeg hører fnisingen fra venninnene mine når jeg skal fortelle det til dem. «I en alder av noen og førti, – skal du bli en BLOGGER!

  1. september 2021

 • Oddleif og Monica

  Møte med BOH etter sommerferien

  Den deilige sommeren er over og vi er ivrige etter å vite hva som skjer med prosjektet vårt. Vi avtalte møte med Oddleif og Monica i BOH sine lokaler.

  11. august 2021

 • Skjermbilde 2021 10 18 Kl. 23.10.09

  Summertimes - veien er lagt

  Det er sykt varmt - men Eline og jeg tar en liten visitt til Benestadheia for å se om det også er fremdrift om sommeren

  15. juli 2021

 • Skjermbilde 2021 10 16 Kl. 20.58.08

  Det er lov å drømme!

  Vi har absolutt ikke signert enda, men det er lov å drømme! Jeg har jo allerede drømt om ny bolig i flere år, men etter at Oddleif sendte meg mailen med de første skissene, kan jeg ikke la være å tenke på om det faktisk kan bli en mulighet?

  12. juni 2021

 • Skjermbilde 2021 10 16 Kl. 19.50.40

  Tiden går - første tegninger blir til

  De aller fleste som kjøper en prosjektert bolig, kjøper en bolig som allerede er tegnet og lagt ut for salg. For vår del startet reisen litt annerledes, men det blir kanskje ikke veldig forskjellig når du kommer til stykket, egentlig. Det tar bare litt lengre tid dersom man gjør det som oss.

  3. juni 2021

 • IMG 3448

  På tur i området

  Gode turområder er viktig for oss, og vi tok turen til Nedre Timenes naturreservat.

  5. april 2021

 • IMG 6909

  Oddleif sin historie

  Jeg har det med å være nysgjerrig. Så da var det ikke så rart at jeg ved mitt første møte med Oddleif spurte litt om hva han brant for, hva han ønsket å få til, og hva som gjorde at han synes Drangsvann var så spesielt.

  25. januar 2021

 • IMG 6502

  En tomt med utsikt

  Det er ikke slik at vi fortjener verken det ene eller det andre. Men da jeg fikk en mail i oktober 2020, med et bilde fra byggetrinn 2 på Drangsvann, var jeg tapt. Denne utsikten måtte vel bare bli vår?

  26. november 2020

 • IMG 8441

  Spesialtilpasset solskjerming - Recto Solskjerming

  Et hus kommer normalt sett ikke med ferdig installert solskjerming, og hvor tidlig du bør bestille dette kommer an på innsyn, beliggenhet og tid på året. Vi fikk besøk av Recto solskjerming v/Fredrik Strømstad

  1. januar 0001