Bloggeren på Drangsvann

Tilbake til oversikten
Artikkelbilde

Første visitt hos Hagen trappeleverandør

Da jeg mottok en mail av Thomas fra trappefirmaet Hagen som spurte om vi skulle ta et møte om trappene i huset,  lurte jeg på om det skulle nødvendig? Trappen som var inkludert i kjøpet var vel bra nok? Det kan hende det, men kunne jeg være helt sikker...? Det er jo ikke så enkelt å endre på trappen etter at den er satt inn, så kanskje best å ta møtet? 

 

Før vi dro til Narvika der Thomas har visningslokale og kontor, sjekket jeg litt på nettsiden til firmaet:

https://www.hagen.eu/

Å joda. De har mange fine trapper - og noe som helt sikkert er finere enn den som er inkludert i boligen som standard... Dette kunne bli farlig... Hagen har hovedsete i Stryn der de produserer trapper, og det har de gjort helt siden 1934! De har fokus på solid håndverk, og har trappe-varianter for både den vanlige kjøperen og den særdeles designkresne. Jeg har stor sans for at trappene er laget i Norge, og at produksjonen av trappene har gitt norske arbeidsplasser i generasjoner. 

 

Da vi ankom lokalet og Thomas møtte oss, så ser jeg jo at det er samme karen som solgte oss et gelender for noen år tilbake! Og han kjenner også oss igjen, og husker prosjektet. Det var moro og det ble raskt en god tone. Thomas bekreftet at det ikke var noe problem om jeg ønsket å ta bilder for bloggen, selv om han normalt sett ikke er spesielt glad å bli tatt bilder av. Det burde han bli, for han er jo veldig fotogen!

 

Thomas var usedvanlig hyggelig og imøtekommende, og hadde ingen problemer med å ta store deler av samtalen på engelsk. Det gjorde det enkelt for James å delta i samtalen på en god måte. Thomas forklarte og viste oss en mengde av muligheter. 

 

Her kan dere se Thomas i trapp som likner litt på den som er inkludert i boligen, men med stålspiler og i grått.

Og her kan dere se hvor tålmodig Thomas er - han forklarer og forklarer :-)

Det går også an å tenke på om man vil ha et rom under trappen, eller om man ønsker å ha noen slags kontor. For vår del vil den nederste trappen være i kjelleren, og der skal vi allerede ha en bod, så vi gikk ikke videre med det.

Her kan dere se noen av de fine trappemodellene og visningslokalet:  

Men her skal dere se hvilken trapp jeg falt pladask for... Og den var naturligvis ikke gratis. Men sykt flott, det er den. Nydelig treverk, og glass som lar lyset komme gjennom. Det var jo ikke den som er inkludert i prosjektet, men jeg bare måtte se og ta litt på den. Har sykt lyst på den altså!

 

Det er mye mer å tenke på enn man skal tro når man kjøper trapp. Vil du ha lukkede eller åpne trinn? Vil du ha malt eller i trefarge? Og hvilken tresort vil du ha?  Skal det være trinn i helstav eller flerstavet? Hva med vangen? Skal den være slett? OMG. Så mange valg. Heldigvis var Thomas god til både å forklare og veilede, og vi fikk med oss mye underlag som vi kunne få tenke på i et par uker.  

 

Her er forresten link til trappa jeg forelsket meg i: Foss trapp

Og her er link til trappa som var i inkludert i prosjektet: Fauna trapp 

 

Nå har vi noen uker på å bestemmer oss for hva vi vil gå videre med. Mulig vi må komme tilbake en gang til før vi beslutter... må hjem og telle penger...