Kort vei til alt du trenger

Drangsvann passer godt for små og store, i alle aldre

6000 mennesker vil på sikt bo på Drangsvann. De får naturen som nærmeste nabo, og kort vei til Drangsvann, skogstier og turveger. Området blir bundet sammen med Randesundbyen og dens mange servicetilbud og naturkvaliteter. Et felles grøntområde vil strekke seg fra Fidjekilen i sør, via Sukkevann til Drangsvann og berike hele Randesundbyen.

I takt med utbyggingen vil det komme mange nye møteplasser; nærbutikk, kafé og to skoler, barnehager, oppvekstsenter, sykehjem, nye idrettsanlegg og mye mer.

"Alt på stell" ligger til grunn for utviklingen av hele området. Utbyggerne Anders Buchardt og Petter Stordalen oppsummerer det slik: "Vi skal bygge Norges beste nabolag".

Skoler og barnehager

Flytter du til Drangsvann, kommer du til et etablert nærmiljø. Skoler, barnehager og en rekke andre tilbud finnes innen gå- og sykkelavstand i Randesund. Strømme skole ligger nærmest, under en kilometer fra Sukkevannslia boligfelt, som bygges ut først. Barna har en kort og trygg skolevei, og det er store planer for å tilrettelegge for en enda bedre skolevei i årene fremover. I 2023 er det planlagt å bygge en ny rundkjøring, men underganger mot Rona og Strømme skole. Vi er opptatt av å sikre en mest mulig sikker fremkommelighet for våre myke trafikanter på Drangsvann. Det er derfor vi er engasjert i utbyggingen av gang- og sykkelstier i det attraktive området, slik at det er tilrettelagt for økningen av antall beboere i årene fremover. Vi er glad for å kunne ønske velkommen til et område som ivaretar sikkerheten på en best mulig måte.

Kristiansand kommune har planer om ytterligere utbygging av barnehager og skoler på Drangsvann.

Skoledagen har begynt for elevene ved Strømme skole

Butikker og service

Butikker, tannlege, lege, båthavner, kirke, skolekorps og flere takeaway-restauranter er rett rundt hjørnet. Randesund Hagesenter og Randesund Lysstøperi ligger litt lengre unna, men godt innenfor rekkevidde med sykkel.

Frisørene på Rona Senter gleder seg til å få nye kunder.
Butikksjef Lars hos Meny Rona gjør klar fruktdisken for dagen

Fritidstilbud

Sørlandets største idrettsklubb, Randesund IL, er nærmeste nabo til Drangsvann. Her ligger klubbhus med fitnessrom, tennis- og fotballbaner og skøytebane vinterstid. To store idrettshaller finnes også – den nyeste åpnet 15. desember i 2017. Kristiansand Golfklubb ligger idyllisk til i samme område, ved Sukkevann. 

I takt med utbyggingen, vil det spire og gro på Drangsvann, med utvikling av nye fritidstilbud.

Et nytt og velutstyrt helsestudio finner du i Spring Rona. Om sommeren kan medlemmene i Varodd Svømmeklubb trene i Drangsvann, om de ikke tar turen inn til byen, til svømmeanlegget i Aquarama.

Liker du å kaste frisbee? Vinteren 2018 arbeider Sukkevann Frisbeeklubb med utvidelse av banen deres fra 18 til 23 hull. Det viser litt av bredden av aktivitetstilbud du finner rett utenfor døra.

RIL tilbyr et rikt mangfold for store og små idrettsglade
Kristiansand Golfklubb har en hovedbane med 9 hull og en korthullsbane med 6 hull
Opp av Go'stolen er et fint og sosialt tilbud for voksne mosjonister

Skog, parker og vann

Drangsvann skal bygges ut i pakt med naturen omkring. Mellom boligfeltene tar vi vare på mange dekar med rå skog. Trær som har stått her i over hundre år, skal fortsette å glede Drangsvenner i generasjoner fremover. Vil du bygge lekehytte i trærne, sanke bær og sopp, utforske skogstier på offroaden eller ta deg en løpetur? På Drangsvann har du alle muligheter.

Dagens turstier rundt Sukkevann vil bli koblet sammen med over 20 kilometer nye turstier. Grillplasser, utsiktsplasser, benker og andre menneskeskapte inngrep blir gjort med respekt for naturen omkring.

Foretrekker du sykkel, ski, skøyter eller seilbrett? På Drangsvann er det rom for mange slags aktiviteter. Fra badebrygger kan du bade og fiske, eller sette ut på en tur i kajakken. Med båt har du adgang til skjærgården utenfor. 

Også Lyngholmen, Skauholmen og Engeholmen, tre idylliske holmer i Drangsvann, er en del av områdets naturlige nærmiljø. 

Alt på stell.

De mange turstiene i nærområdet er perfektet for morgenjoggen.
Alt ligger til rette for et aktivt liv på Drangsvann.

Kollektivtilbud

Fra Drangsvann er det en kort spasertur til kollektivtransport. Lokalbussen går like forbi Sukkevannslia, det første boligfeltet. Metroaksen ved Rona ligger bare 900 meter unna. Herfra bruker bussen 15 minutter inn til Kvadraturen, og 12 minutter til Sørlandsparken. Om ikke du vil gå til holdeplassen, kan du sykle og parkere i sykkelparkeringen. 

Det lokale busstilbudet vil øke i takt med utbyggingen. 

Du kan selvsagt også bruke sykkelekspressveien som går mellom Sørlandsparken og Kristiansand sentrum, eller ta egen båt fra Drangsvann og til Fiskebrygga i Kristiansand.

Båtplasser

Drangsvann ligger sjønært og samtidig lunt for vær og vind. Kombinasjonen gir muligheter for rekreasjon, aktiviteter og trivsel, selv på vindfulle dager. Etablerte båthavner som Rona og Korsvik, ligger rett i nærheten. Planlagte brygger i Drangsvann vil gjøre veien til båtlivet enda kortere for beboerne.

Du kan kjøre båt fra Drangsvann til Fiskebrygga.
Sykkelekspressveien tar deg til Kvadraturen på cirka 20 mnutter. (Litt lenger hvis du gjør som han på bildet og begynner inni skogen).