Bloggeren på Drangsvann

Tilbake til oversikten
Artikkelbilde

En innholdsrik uke!

Denne uka har vært busy. Mandag var jeg innom boligen for dialog med rørlegger Sindre, tirsdag utflytting, torsdag gjennomgang med elektriker Odd André.

FATIGUÉE! Det er fransk for trøtt - slik jeg føler deg nå søndag kveld. Men uka har vært god. Mye på gang på jobben, og mye på gang med utflytting og ny bolig. Helt crazy banana. 

Mandag fikk jeg en telefon fra rørlegger Sindre, som har jobber med alt som skal til på rør og bad, kraner og greier. Han jobber for OLTO/Bademiljø. Mye ting jeg ikke har greie på. Han forsøkte iherdig å forklare meg på telefon, men til slutt fant vi ut at det var enklere om jeg bare kom ut på tomta en tur. 

Sindre lurte blant annet på hvor jeg ønsket at utekrana skulle stå, noe jeg aldri har ofret en eneste tanke. Inkludert i prosjektet kommer 1 stk utekran, men tenker du på å kjøpe enebolig, så kan det være nyttig å investere i en ekstra. Da slipper du så enormt lange slanger. 

Sindre tror jeg er Norges hyggeligste rørlegger. Han er i tillegg veldig vittig. Han har stadig noen kjappe kommentarer, og vi fant umiddelbart tonen. Gøy å jobbe med folk som liker faget sitt, kan det og har det gøy mens de gjør det. 

Her kan du se Sindre (med caps) og lærling Andreas. De står i det som skal bli bad i 2 etasje.

Tirsdag var det som nevnt utflytting, se separat innlegg: 

https://drangsvann.no/blogg/utflytting/

Torsdag hadde vi avtalt møte med Odd André, som er elektrikeren for boligen. Sammen gikk vi gjennom alle rommene, og han forklarte hvor han anbefalte at de ulike kontaktene, dimmerne +++ skulle plasseres. Det matchet jo de tekniske tegningene det han forklarte, men Lund Elektro liker å gå igjennom en gang med kunden i skjelettet av boligen for å være helt sikre på at det er slik det ønskes. Når det hele er gjort er det jo vanskeligere å endre på. Jeg liker at de tar seg tid til den ekstra runden, og jeg var imponert! Odd André kunne hele huset vårt på rams, og pekte og viste og ikke minst også anbefalte. Her var det en som kunne faget sitt!! I mitt forrige møte med ham var han mindre pratsom, men her på "sett" var han en stjerne! Her kan du se ham og James midt i forklaringer.

Og de samarbeider godt nå der i Benestadheia. For tempoet er høyt. Det er en hel gjeng med arbeidsfolk i boligen, og det bankes så mye at det er umulig å ta noe film. Men jeg fikk i alle fall sneket meg til et bilde med de to favorittene fra uka: Odd André fra Lund Elektro og Sindre fra OLTO/Bademiljø

Fikk knipset et kjapt bilde før vi måtte ut av boligen så de kunne jobbe videre. Litt dårlig lys, men sånn ble det.

I dag var jeg tilbake på området en kjapp tur med min mor. Vi har jobbet helt siden tirsdag med nedvask og ferdigstilling av dagens bolig, så fikk ikke laget noe film. 

Men her kan dere se hvor langt de er kommet nå på utsiden! Nå mangler bare de store vinduene foran på huset, og de har startet å legge den lyse kledningen. Jeg er litt usikker på om jeg liker den lyse kledningen de har valgt, men det er lite jeg kan gjøre med det nå. Jeg synes fargen ser litt gul ut, mens jeg har tenkt at det skulle være en litt kaldere farge. Helst ville jeg nok hatt Royal impregnering, men det er visst noe kluss med det for tiden, så det kunne vi ikke få. Vi får se. Om det blir for ille, så får jeg bare male det om et par år. Kanskje kan jeg venne meg til det, og kanskje like det etterhvert?