Bloggeren på Drangsvann

Tilbake til oversikten
Artikkelbilde

Tiden går - første tegninger blir til

De aller fleste som kjøper en prosjektert bolig, kjøper en bolig som allerede er tegnet og lagt ut for salg. For vår del startet reisen litt annerledes, men det blir kanskje ikke veldig forskjellig når du kommer til stykket, egentlig. Det tar bare litt lengre tid dersom man gjør det som oss. For da jeg kontaktet Oddleif var ikke planene og tegningene enda laget. Oddleif hadde nok noen tanker på av hva slags boliger som skulle bygges i den gata, men han var enda i dialog med Mesterhus om samarbeid. Derfor fikk jeg anledning til å snakke med arkitekten før hun tegnet boligen. Hvor mye innvirkning samtalen hadde på det endelige resultatet er jeg dog usikker på. Stilen hadde arkitekten og Oddleif allerede besluttet, og det meste av mine innspill ble nok tatt inn med en klype salt. Ganske forståelig egentlig, for det skulle jo selges flere av samme type bolig. Det er jo også forskjellen fra om man kjøper en tomt og deretter tegner en bolig med arkitekt og byggmester. Noen ting fikk jeg sikkert påvirke, mens andre var ganske solid besluttet allerede. Det var fint for oss.

 

Men å tegne en bolig tar tid! Jeg synes det gikk en evighet før jeg fikk se tegninger. Og så var det jo også prisen da. Den måtte jo passe lommeboken vår. Eller rettere sagt: Låne-evnen vår... For som de fleste andre må vi jo ta lån til over ørene. Jeg følte at jeg levde i en lang periode med usikkerhet. Ble dette noe av egentlig? Kommer vi til å ha råd til å kjøpe boligen de kom til å tegne og beslutte seg for? Det var så mye usikkerhet, samtidig hadde jeg så lyst til å gi arkitekten og byggmesteren tiden de trengte for å komme frem til et godt resultat. Jeg hadde jo så lyst til at vi skulle finne en løsning! Jeg ønsket å bo der, og bodde der nesten allerede i hodet! Mens jeg så på mengder av boliger som ble lagt ut for salg i byen, økte spenningen og usikkerheten på om vi ventet på et luftslott.

 

Ventetiden ble heldigvis ikke forgjeves. Plutselig, en dag i mars 2021, kom den etterlengtede mailen fra Oddleif: Første skisse på boligen! Her kan dere se noen av de første skissene.