Bloggeren på Drangsvann

Tilbake til oversikten
Artikkelbilde

Vi har solgt og feirer med hyttetur!

Det har faktisk vært skikkelig stress i sommer for å få alt klart til visning. I juli måtte hele boligen klargjøres for å ta fine bilder til salgsprospektet, og man glemmer hvor mye jobb det faktisk er. Til vanlig lever vi jo litt i nuet, og gjester vi normalt har på besøk er jo familie eller venner, så da er det ikke like viktig at alt er så shinings. Men når det skal tas bilder for at helt fremmede skal se boligen din, og vurdere om de selv kunne tenke seg å bo der, da må det se annerledes ut. En potensiell kjøper må kunne se for seg hvordan de selv kunne møblere, male og sette sitt preg på boligen. Da må det se ryddig ut, og det er viktig at ikke altfor personlige saker slik som familiebilder er med i bildene, for eksempel. Så derfor har det blitt mye arbeid!

 

Men, det stopper jo ikke der. For når bildene er tatt, så må man jo begynne å gjøre huset klart for visning! Og det er jo også ganske stress, for da bør det se omtrent likt ut som på bildene. Noe mer slack har man riktignok, for da har jo potensielle kjøpere allerede sett og valgt å komme/ikke komme. Men i denne fasen synes jeg det er viktigere å passe på at det er rent og nyvasket, og at det er mulig å komme til på alle plasser så de kan få sett skikkelig. Ikke skjul noe du ikke er fornøyd med. Har du for eksempel hakk i parketten, så ikke gjør noe nummer ut av å skjule det. Det er like greit at kjøperen ser hva de kjøper, så blir det mindre dårlige overraskelser. Jeg ønsker at de som har kjøpt huset skal få minst mulig å klage på, og heller benytte tiden sin til å finne ut hvordan de vil ha det og hvordan de vil leve der. Vi hadde for eksempel tidligere en liten ovn i gangen da vi kjøpte huset. Den fjernet vi for lenge siden, men gulvplaten den sto på er der enda. Vanligvis har vi teppe i den gangen som skjuler platen, men for visningen tok vi bort teppet.

 

Vi var utrolig spente før visningen i forgårs, og hvor mange som ville komme! Det meldte seg på 10-12 stk til visning, noe megleren var godt fornøyd med. Vi holdt oss borte under selve visningen, og overlot den delen fullstendig til megler.

 

I går morges våknet vi superspente: Ville det komme inn noe bud? Like etter klokka tolv kom det første budet. Det var skuffende lavt, og angsten hugg tak. Hadde vi gjort en megatabbe? Ville vi ikke få solgt til en akseptabel pris? Hva ville skje med nedbetaling av den nye boligen hvis vi fikk for lite for boligen på Lund? 

 

Heldigvis for oss ble det noen runder med bud, og vi endte ca 100 000 kr under takst da tiden rant ut. Ikke som ønsket, men vi aksepterte. Bare tanken på å måtte ta en ny runde med forberedelser og visning bød oss fullstendig i mot. Jeg ble helt dårlig med tanken å skulle rydde og gjøre klart til ny visning, og kanskje ende opp likevel på samme sum. Tidspunktet for overtakelse var heller ikke optimalt. Kjøperne ønsker overtakelse allerede 1 november, mens vår bolig ikke er klar før i starten av desember. Vi fikk forhandlet frem til 15 november, men må finne ut av hvor vi skal bo i mellomperioden... 

 

Etter at dramaet var over, kastet vi oss i bilen og dro opp til hytta. Der var det bare å ta seg en dukkert og finne frem bålpanna og kose seg med pølser og noe godt i glasset! 

 

I dag har vi slappet helt av og nytt dagen. Vi har plukket tyttebær, lyttet til fuglesang og pustet inn de siste restene av sommer.

Her kan dere se noen av de fine bildene vi fikk fra helgen!