Bloggeren på Drangsvann

Tilbake til oversikten
Artikkelbilde

Sommer på Drangsvann - testbading et must!

Det er deilige sommerdager nå, og jeg dagdrømmer om hvordan det blir å bo på Drangsvann om sommeren. Derfor besluttet Eline og jeg at vi skulle ta en badetur i området, og sjekke hvordan det var. Like nedenfor boligområde 1 og 2 går det en sti innover i skogen. Stien tar deg like ned en lang bakke og en liten hyggelig bukt med brygge og piknik-bord.

Det var skikkelig varmt i dag, så Eline fikk raskt på badetøy og hoppet uti. Overrasket utbrøt hun: «Mamma, det er jo ikke salt i det hele tatt!» Ja, det viser seg at det er brakkvann akkurat her, noe som gjør at det ikke er så salt som helt ute ved kysten. Faktisk helt perfekt saltnivå, synes jeg. Brakkvann er liksom en mellomting mellom saltvann og ferskvann. Samtidig har man tilgangen til sjøen med kajakk eller båt, selv om vi ikke har noen av delene. Men det snakkes om at de skal anlegge en slags kajakk-hotell etterhvert. Det blir gøy å sjekke ut det også, og kanskje leie en kajakk om jeg tør. Digg vann, altså!

Her blir det fint å ta med seg litt snacks og drikke, og slappe av. Det er to piknik-bord der nede, så som regel plass til flere. Det er bare å komme! Tar bare 5-10 minutter å gå fra boligområdet.

Ses vi her neste sommer?