Kajakkhotellet inviterer til både mosjon og rekreasjon

Vi har tilbrakt noen timer sammen med Thore Wiig Andersen, og vi fikk noen gode samtaler om både kajakk og andre ting som bedrer livskvaliteten. Thore og familien bosatte seg på Drangsvann i desember 2020 da drømmehuset i Sukkevannslia ble innflytningsklart

- Det var litt tilfeldig at valget falt på et helt nytt og spennende boligområde. Vi gikk tur på en av de mange turstiene, og da fikk vi se utbyggingen på nært hold. Det første som slo oss var at her var alt på stell, og vi likte at boligfeltet var plassert på en høyde med god utsikt og lyse omgivelser. Lekeplassene, kajakkhotellet og turområdene rundt byggefeltet er lett tilgjengelig og derfor svært enkelt å benytte seg av. Datteren vår, som snart fyller ett år, koser seg på tur i nærområdet.

En annen i familien, som setter pris på nærheten til skog og vann, er bestefar. I dag er han med på tur, og Thore har tenkt å benytte sjansen til å ta seg en padletur mens faren drar på trilletur til den andre bukta som er tilknyttet Drangsvann.

Thore Wiig Andersen, beboer på Drangsvann

Vi ser at du liker å padle, og du er til og med ganske god. Hva er det som er så fint med padling?

- Det å kunne gå noen få meter fra huset vårt, og være på Drangsvannet etter få minutter. I dag var det blikkstille vann, flotte farger i naturen og god temperatur. Da er det bare å nyte padleturen, og slippe inn de gode øyeblikkene man opplever underveis.


Nødvendig utstyr i kajakkhotellet

- Det er utrolig praktisk at alt utstyret jeg trenger ligger klart i kajakkhotellet. Det er bare å ta kajakken med seg de få meterne ned til vannet og legge ut på tur.

Hvis du liker å padle i mer åpen sjø, kan du padle mot kanalen som er vendt mot nord, og videre ut Topdalsfjorden. Her åpner det seg mange muligheter til å utforske de mange buktene utover mot Byfjorden. Ønsker du litt roligere forhold kan du padle den andre veien, altså innover Drangsvann, til Nedre Timenes naturreservat.

- Det er autentisk. Rett og slett ei perle, sier Thore entusiastisk.

Når du padler om høsten og inn i vintermånedene anbefaler Thore at man bruker en våt- eller tørrdrakt.


Samfunnsansvar og gode opplevelser

- Jeg opplever at utbyggerne på Drangsvann er opptatt av miljø og bærekraft, og jeg ser det først og fremst på måten de bevarer naturen i området. Alle som har flyttet inn til nå er ikke bare fysisk aktive; de er også aktive når det gjelder innspill til utbyggingsprosessene.

- Utbygger spør oss jevnlig hva som eventuelt mangler, og da får de også positiv respons. Her skal Norges beste nabolag etableres, og det er nettopp denne visjonen som gjør området så attraktivt og spennende å være en del av. Drangsvann ligger bare 12 minutter fra sentrum. Alt ligger dermed til rette for en urban livsstil, i landlige omgivelser. Det gir energi i en hektisk hverdag, og det er godt å slippe å være avhengig av transport for å komme seg ut i naturen.

- De aller beste dagene er når hele familien sitter på brygga og spiser lunsj. Her er det satt opp flotte benker og bord, og det er til og med rigget opp helårs hengekøyer helt nede ved vannet. Volleyballbanen gir anledning til å invitere naboer og venner til en vennskapelig turnering, etterfulgt av grilling og sosial hygge. 

En sammenkobling av gode opplevelser

Ved Drangsvann er det allerede etablert helt nye turstier, og det er lagt planer om oppgraderte turveier som kobles til eksiterende «Johns løype», like ved byggefeltet.

- Det er ikke bare turstiene som skal kobles sammen. Området er fullt av ildsjeler, og det er mange aktiviteter som har startet som følge av engasjerte foreldre. Han nevner blant annet mandagsløping, trillegrupper, trim for damene og fotball på søndager.

- De hadde til og med sitt eget 17. mai tog på nasjonaldagen. Vi er heldige som har etablert oss her, og vi kommer garantert ikke til å flytte med det første, avslutter Thore med et smil.